13-01 t/m 24-01(incl.' het ongeluk')
Door: Desiree
Blijf op de hoogte en volg Desiree
18 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam
Is is al maar pas een paar dagen geleden dat ik op internet was maar ik heb nu al weer zo'n hoop te vertellen! Bedankt voor alle reacties op mn vorige verhaal hoor.
Ik zal maar beginnen waar ik vorige keer ben opgehouden: Ik liep het internet cafeetje uit waar ik mn vorige verhaal typte en ging lekker op t terasje bij mn huisgenoten zitten en toen daar op de wc zag ik een aanplakbiljet: partime serveersters gevraagd... dus ik dacht van dat zou ideaal voor mij zijn ik vraag het gewoon, dus ben erop af gestapt en kreeg een invulformulier en wordt hopenlijk deze week terug gebeld daarover. Lijkt me zo cool om dat er s'avonds bij te doen hierzo!
Oke vrijdagavond... Ik had echt zin om er even uit te gaan zoals ik gewend ben op vrijdag, en de rest van de huisgenoten eigenlijk ook wel. Dus dat was even proppen met 5 meiden en een kerel in een jeepje voor 3 a 5 personen haha maar wel erg knus. Heerlijk zo'n jeep, met een haren in wind en maar zwaaien. We kwamen aan bij two to tango, een helemaal openlucht cafetje tussen 2 steegjes zeg maar.Lekker toepasselijk amstel bright drinken. Na een tijdje zijn we weer verder gaanb kijken of we nog ergens anders naar toe konden maar hebben niet veel meer gevonden wat op vrijdag relax is. Hier is het meer zondag en donderdag te doen.
Zaterdag lekker uitgeslapen en weer met zn zessen in die Jeep vertrokken naar het baaitje Santa Cruz, lekker klein en rustig maar wel erg veel wind dus we waren mooi bezandstraald :s. En weer een tiki verbrand aijaijai. Zaterdagavond gingen de meeste van hetr huis wel stappen maar ik heb me in moeten houden want ik moest de volgende morgn vroeg op. Ik lekker op de bank gelegen en samen met mijn belgische huisgenootje een film gekeken. Ik moest zo vroeg op want ik had afsproken met Anouk om op zondagmorgen om half zeven de Christoffel berg te beklimmen. Deze berg ligt helemaal bij westpunt aan de andere kant van het eiland.Een paar van haar collegae gingen ook mee dus was echt gezellig, die antillianen hebben echt geen conditie haha. Op de berg leven allemaal winpiri's dat zijn heeeele kleine vliegjes die je steken en jeuken. Aan het einde leek het net of ik waterpokken had , zo erg. De tocht op zich was redelijk zwaar,onderweg zei je allemaal beekjes en lianen, prachtig soort jungle gevoel. Het uitzicht was helemaal top natuurlijk! De terugweg was helaas nog zwaarder maarja k ben nog een jongen god ;) en kon het prima aan :).
Na deze beproeving ben ik met Anouk nog naar grote knip geweest, een helemaal mooie baai met azuurblauwe zee en parelwit strand vlak bij westpunt. Daar kwamen we nog een paar nederlandse gozers tegen die we op de berg ook al hadden gezien maar daar hadden we al snel genoeg van, waren een beetje kinderachtig voor hun leeftijd. Verder alleen antillianen. Ik heb die dag mijn kleine voetje echt zo verbrand, die was ik vergeten in te smeren en heeft de hele dag in de zon gelegen.Maar nu woensdag doet ie het weer.
Maandag was mijn eerste stage dag. Ik loop stage bij wit gele kruis voor thuiszorg'prinses margriet'Ik had er zin in en was en er aan toe.Al m'n collega's zin zo aardig en ik mag alles vragen wat ik maar wil wat in Nederland vaak anders is en je het fijn zelf uit laten zoeken. Ik ging met een grote dikke zuster de wijk mee in. Tot nu toe ben ik nog geen schrijnende gevallen tegen gekomen zoals ik wel wat meer vewacht had. Wat zo anders hier is in vergelijking tot de thuiszorg in Nederland is dat de zusters alle tijd nemen voor de patienten en ze hechten heel veel waarde aan het sociale aspect van de zorg. Nou perfect want dat sluit helemaal aan op mijn visie eigenlijk.
Wat ik hier wel slecht vind is de continuiteit van zorg en de efficientie waarmee ze tijd benutten. Maargoed ik heb nog niet ondervonden dat patienten dat allemaal zo erg vinden, ze zijn allemaal erg dankbaar en worden echt wel goed verzorgd. De verpleegkundigen hebben ook wel (bijna) dezelfde kennis als van ons in Nederland wordt geeist.
Vandaag heb ik voor het eerst zelf iemand helemaal verzorg. Een beenamputatie, leefde wel in een krot zonder ramen en deuren, wel wasmachine en was blind en gedeeltelijk verlamd. Deze man was oud en zo mager en skeletterig heb ik nog maar weinig gezien. Maar het is allemaal goed gegaan en leuk ook hoor.
Mijn handen jeuken echt om hier en daar van kwaiteitsverbeteringen in te voeren, proberen dan maar daarvoor moet ik even geduld hebben en dit zijn ook maar mijn eerste indrukken.
Donderdag avond ga ik m'n eerste gratis salsa les doen en zaterdag ga ik stappen daar zeg je u tegen.
Verder regent het alleen af en toe gruwelijk, moet soms zelf mn schoenen uit doen en door de regem stromen lopen omdat ik anders niet verder kan haha !
Zo ff een stukje erbij:
Donderdagavond dus naar onzo eerste salsa-les geweest, bijna 2 uur lang en voor niets!
Echt wat leuk is dat zeg! Ik denk dat ik wel een cursus ga volgen. Daarna zijn we nog even naar het oude suikertuintje gereden wat nu een groot cafe is, cafe de Heeren. Maar was niet zoveel aan dus zijn weer op huis aangegaan. Vrijdag middag zijn we weer met zn allen de stad ingegaan om te interenetten, winkelen en een beetje op t terras zitten met happy hour. s'Avonds was iedereen zo moe en hebben we een filmpje gehaald en afgesproken er zaterdag extra hard tegenaan te gaan. Zaterdag overdag naar sta. Martha beach geweest, errug mooooi en lekker relaxed. Bij terugkomst heb ik geholpen met schoonmaken van een door mn huisgenoot gevagen papagaaivis en s'avonds allemaal een stukje van mogen proeven haha lekker hoor. Toen iedereen optuigen voor de beloofde brute avond op Mambo. Wat een geweldige avond...nice place to go out! Zoveel mooie mensen en iedereen staat ook te dansen, onder de palmbomen. Een latertje geworden natuurlijk.
Op zondag hadden mn andere 2 huisgenootjes ondertussen ook al een auto (een dikke zwarte pick-up!)gehuurd dus we konden mooi weer op pad naar de beach. Daaibooibaai...ook mooi strand maar we moesten vluchtten voor de regen....
Dus we zijn de auto weer ingestapt en gingen met iets te veel gas op weg.
Er kwam een scherpe bocht... we slipte zo hard de bocht uit en bijsturen had ook geen zin meer.We tolden rond en kwamen achterste voren aan de andere kant in de bosjes terecht. Engeltjes hebben we wel bij ons gehad want als er geen boom had gestaan waren we zo de afgrond ingestort. Gelukkig reden voor ons een paar sterke kerels die ik op t strand ook al gezien had en zij hebben ons uit de auto gehaald en de auto weer goed gezet want die zat vast in de modder. Ik ben nog nooit zo geschrokken moet ik eerlijk zeggen en stond te trillen op mn benen...De schade aan de auto viel nog te overzien, de motorkap was flink ontwricht en zat een goeie deuk in.
s'Avonds naar wet & wild gegaan, een biertje kon ik wel gebruiken. En wet en wild was het ook zeker, het regende door het dak heen dus iedereen was wet! Niet altijd verkeerd natuurlijk haha. En ja hoor..de kerels die ons 'gered hadden waren er ook...weer gezelligheid!
Alleen s'maandags weer werken ..poeh
Desiree je mag geen dental flush dragen op het werk...rara wat is dat??
Jullie horen weer meer van me...
Ayooo en mis jullie..
Jullie chikitu Dees xx
18 Januari 2006 - 20:50
Krista:
Hola hola meid,
Wat een mooi verhaal meid. En ja de eerste foto ook erg leuk. Zo kunnen wij ook mee genieten he!
Lekker dat verbranden hoor wou dat we dat hier ook konden zeggen. Maar nee, het weer is hier niet zo heel lekker....
Ik spreek je snel weer.
Toedels en een kus Kris -
19 Januari 2006 - 10:33
Anoesje:
Hai lieverd,
Lkkr dat je het daar zo goed naar je zin hebt! Wij wachten in spanning op meer nieuws!
Kus Anne -
19 Januari 2006 - 11:13
Fransje:
halloooww... wow wat n verhaal.. wel super om te lezen, ik krijg helemaal zin om naar je toe te komen. Wie weet kom ik binnenkort... hier is t weer zwaar klote! ENNNN... niet te vergeten: ik ben weer n echte brunnette... haha, heb mn haar geverfd, nu ziet t er tenminste weer normaal uit.
Dikke Kus! -
19 Januari 2006 - 17:11
Joery:
Allooowwwww!!!
Je hebt het daar wel naar je zin dus?Misschien wel n mooie vakantiebestemming voor de zomer :P.Ik zit eigenlijk wel te wachten op foto's van het eiland en de mensen daar,daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk ;) oh ja en of ze daar nog "aparte" dingen doen,dus wanneer kan ik die verwachten???ot volgende x.
Houdoe,joery -
23 Januari 2006 - 11:59
Docent Joop:
Hoi Desiree,
jij schrijft leuke verhaaltjes en zo te zien heb je het wel naar de zin, daar in het verre Curacao.
Ik hoop dat je veel leert tijdens je stage.
Groetjes -
24 Januari 2006 - 16:29
Anouk:
He Dees, tur cos ta bon?
Laat ff iets van je horen...Ben benieuwd naar je verhalen. Tot snel...Ajooo -
25 Januari 2006 - 02:53
Anouk:
Haha Dees, dat hebben ze tegen mij ook gezegd op het werk...Dental!! En ik wist dus echt niet waar ze het over hadden...een stringetje dus!!!hahaha. -
26 Januari 2006 - 10:01
Fransje:
wahahaha... wat n verhaal... n dental flush..? wel goed bedacht wahahaha! Gelukkig heb je nix aan dat ongeluk overgehouden!! Tering das wel schrikken! Hier in Nederland is t weer nog steeds bagger en ONGELOFELIJK koud!! :( k moet zo naar school.... bah bah! veel plezier en succes nog daar!
Dikke Kus! -
26 Januari 2006 - 16:02
Joop:
Hé Desiree,
doe je wel een beetje voorzichtig? We willen je heelhuids weer terughebben.
Had de bestuurder een borrel teveel op of zo? -
26 Januari 2006 - 19:41
Morizzz:
Hey Hey!
Soowww echt te gek z'n stage! Ik wou dat ik het je na kon doen! Enne als je nou nog eens een plaatsje over hebt dan hoor ik het wel he ;)
Heey heel veel plezier nog, en ik zal je site in de gaten blijven houden..
Zal ook wel ff een linkie op m'n site plaatsen ;)
Ik zie je wel weer als je terug bent
Hollandse Kus,
Morizzz -
26 Januari 2006 - 19:41
Dees Herself:
Hahaha neee de bestuurder was Lisanne ! -
26 Januari 2006 - 19:53
Maartje:
Hey Desiree
Leuk verhaal. Doe je ook nog werken ;)of alleen op het strand liggen haha. Heel veel succes nog met je stage
Kus Maartje -
27 Januari 2006 - 17:37
Wilma:
Hee Dees!!
Kei leuk al je verhalen, je bent ook al lekker bruin!! Dental flush?, is dat een string haha, of zit ik er nu ver naast! Echt een verschil met hier en daar als ik zo je verhaal lees over die blinde man. Ik mail je nog xxxxxxxxxx wilma -
31 Januari 2006 - 19:27
Margriet:
Hey meid eindelijk eens een reactie van mij -
31 Januari 2006 - 19:29
Margriet:
zo te lezen heb je het goed naar je zin en red je jezelf goed!
je ziet er goed uit joh!
daar ben ik blij om.
maar geen gekke stunts meer maken hoor!!!
pas goed op jezelf
xxx margriet